Sanna Lundell
Annons

Jerringpriset engagerar

Wow, vilken respons jag fick på min feministanalys av the fuzz kring Jerringpriset. Så himla fint att ni liksom jag inte accepterar den här mobbingen längre. 

Allra gladast blev jag av detta: 

Annons


Helgen och vecka har varit hästig. Vi har mätt vår projektponny Faith på kliniken i Stav och det visade sig att hon var betydligt mindre än vi trott. Vi köpte en D-ponny som blev en supermaxad C-ponny:-). Tänk vad ögat kan luras. Hon har så hög halssättning och är ju av den stressade typen. Blåser upp sig liksom, gör sig stor och flyktig. 

Annons

Men med lite support från hippiehästen Ninna , som fick följa med för att få sin plötsliga hälta undersökt och som i alla sammanhang beter sig som att hon rökt olagliga grejer, dvs är totalrelaxad o ställer sig o sover, samt 1 timmes acklimatisering på plats så slappnade Faith av så mycket att hon sjönk ihop hela 3 cm från att vi kom in till mätmännen först. Faith är 140 cm och börjar bli en sån otroligt fin liten häst. Förra helgen red Olga henne för Jennie Larsson som gav henne ett fint omdöme. I går hoppade Olga bana på henne första gången. 

Ninnas hälta sitter i hoven och var typiskt nog nästan ej synbar när vi väl kom in på kliniken. Två dagar senare ser jag nu ingenting:-). 

Och så har vi haft massor av spekulanter på en plats i lösdriften. Underbart att möta människor vill ge sina hästar fina och naturliga liv. 

Och nu kommer Marianne Lindsjöö som ska kolla tänder o vaccinera hela ligan. Hästarna alltså. 

Annons

Senaste nytt från hönsgården: 

Dela på:

Annons

Laddar