Sanna Lundell
Annons

Luleå

Ligger i en hotellsäng på Clarion i Luleå efter en kväll av känslor. Jag och Ann är här och föreläser om medberoende på ”En vecka fri från våld” som arrangeras av Luleå kommun, länsstyrelsen Norrbotten, Kvinnojouren Iris och Tjejjouren Luleå. Fantastiskt initiativ med en hel temavecka för att lyfta det sjuka faktum att mer än en kvinna per månad dödas av sin man, pojkvän eller exmen i Sverige.

Annons

Det känns verkligen att vi får vara med om ett paradigmskift. Att det anordnas såna här veckor för allmänheten med föreläsningar och kunskapsutbyte på ett sätt som liksom var otänkbart för bara 10 år sedan. Och vi får vara med och döda myter och fördomar om beroendesjukdomarna och lyfta och sätta spotlight på medberoendeproblematiken som tar så jävla mycket kraft och energi i så mångas liv. Tack Luleå!

Annons

Dela på:

2 kommentarer till “Luleå”

 1. Ann-Sofie GöranssonHar%20ingen skriver: 3 december, 2019

  Hej. Skulle så gärna vilja dela ditt blogginlägg om Greta Thunberg. Så klockrent du skrev.
  Har också flera av mina facebookvänner som inte klarar av henne tyvärr. Endast män. Man blir ju förvånad hur otroligt kränkta de blir av henne. Riktigt förorättade. Spelar ingen roll vad jag svarar, det kommer bara mer dynga. Att hon skulle vara ett prmaskineri för ryssar mm mm
  Men jag hittar inte ditt blogginlägg, bara i papperstidningen Allas….

  Mvh Anso


 2. Margareta Engstrand WallinVilande%20för%20närvarande skriver: 3 december, 2019

  Tack för att ni uppmärksammar medberoendet problematik!
  Det är också krönikan i Allas Br 49 som jag måste få nämna. Så bra!
  Så rätt! Och så sorgligt! Hoppas att också män läser krönikan fast det är väl tyvärr för mycket att hoppas på.
  Kram


Annons

Laddar