Sanna Lundell
Annons

Dubai so far

Vår nyårsafton blev inte riktigt som vi hade tänkt oss… vi hade bokat bord på den italienska restaurangen Alta Badia som ligger på 50:e våningen i vårt hotell Emirates Towers. Tyvärr accepterades inte barn just den kvällen så vi fick steka den planen.
I stället gav vi oss på att ta oss upp till Dubai mall för att äta och sen landa i parken nedanför Burj Khalifa för att om möjligt få se världens mest spektakulära fyrverkerishow.

Annons

Meeeen den planen hade precis hela Dubais befolkning, hehe. Bara den kilometerlånga vandringen upp dit var som att vandra i en sån där katastroffilm. All trafik var avstängd, tunnelbanan var avstängd, så folk tågade till fots målmedvetet längs motorvägarna. Vakter överallt. Avstängda trottoarer. Avstängda vägar. Folk överallt. Hundratusentals människor. Och precis när vi genomsvettiga efter 40 minuters surrealistisk promenad utan barnvagn lyckas tränga oss upp till Mall if Dubais ingång så bestämmer sig även dem för att stänga igen. Inte en själ som inte hade en bordsbokning släpptes in i köpcentret. Och hungriga var vi ju. Och klockan var bara 21.30 och att slå oss ner på asfalten utanför parken tillsammans med the gigant folkmassa o vänta i 2,5 timmar kändes inte som ett särskilt barnvänligt, festligt eller njutbart alternativ. Så jakten på en hygglig restaurang med plats för en fyrbarnfamilj inleddes. Vi vandrade och vandrade och hittade absolut inte en enda restaurang. För Dubai är ju inte en stad där man strosar längs gatorna o liksom poppar in i random mysiga restauranger. I Dubai ligger restaurangerna uppe i skyskrapor, i malls, eller inne på hotellområdena. Vi blir stingsligare och stingsligare. Barnen anklagar oss för att ha förstört nyårsafton (bortskämda små otacksamma rackare:-)

Annons

Men så ser vi Ritz Carlton torna upp sig som en hägring några hundra meter framför oss. Och vi ber till gudarna att de har ett bord till en svettig utmattad men ändå jetlaggad o därför taggad familj med många barn.

Våra böner hörsammas och den varma vänliga hovmästaren visar  oss in till ett bord i matsalen med tusen kristallkronor på Ritz där en helt utsökt nyårsbuffé med precis allt man drömt om har dukats upp. Skaldjur, ostron, sushi, brioche med anklever, risotto, helstekt kalkon, lamm, libanesiska delikatesser, franska ostar och ett dessertbord som får barnen att jubla.

Annons

Vi äter och äter och äter och det är en galen uppsluppen, härlig metropolitisk stämning med liveband och folk som spontandansar med knasiga masker, hattar, tutor och glitter. Vi firar in 2020 utan att se ett enda fyrverkeriglitter på markplan på Ritz Carlton. Vi dansar och älskar varandra och vi har inga nyårslöften eller ritualer. Och det är gott så. Så lycklig över livet och allt som ryms i det. Så lycklig över att få dansa in i 2020 med min familj.

Dela på:

4 kommentarer till “Dubai so far”

 1. Maria skriver: 4 januari, 2020

  God fortsättning! Härlig familj och mycket kärlek


 2. Monia skriver: 4 januari, 2020

  Så bra er kväll blev ändå och ett minne för livet. Men förstår er frustration när ni går och går och så kommer ni inte in. Hungriga barn (och vuxna) är ju inte att leka med. Men någon där ute lyssnade på dig, du ville ju inte fira i en skyskrapa, så det blev på markplan istället. 🙂 Kanon ju.
  Önskar dig/er ett Gott nytt år och hoppas dina önskningar slår in.


 3. Charlotte skriver: 4 januari, 2020

  Strong gjort av er att gå så långt, och speciellt du som har klackar, men även maken som bar på Foxen ( antar jag ) Men slutet gott allting gott! God fortsättning på ett förhoppningsvis super 2020!
  Kram från en annan 4:barnsmamma❤️🙏 / Charlotte


 4. Anna N skriver: 6 januari, 2020

  ..men hejsan hoppsan så galet tokigt, men ändå vansinnigt fint slut på året.
  Tack för att du delade med dig av detta.😂


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar