Sanna Lundell
Annons

En efter en faller vi

Tisdag i dag. Minns knappt vad jag gjorde igår. VAB, sån är den, man går in i glömska, så trist är det. Sjukstugornas sjukstuga. Nu är Iggypojken däckad också. Han bara rusade till badrummet när jag hade hämtat honom på träningen igår kväll och sen var det kräkfest hela natta. I dag är han lite bättre, men helt matt och slö förstås. Lollo kände sig hängig och febrig. Än så länge inga värre symptom, men snart så…

Annons

Det verkar som om jag – peppar, peppar – klarar mig, bortsett från att jag känner mig urlakad inifrån och ut. på nåt sätt. Kanske är jag sympatisjuk, kanske sömnbrist, eller så kämpar mitt immunförsvar ner hela den här skiten…Krig inuti typ.

Foxen är på väg upp nu iallafall. Slutat kräkas och ingen feber. Bara lite matt fortfarande och behöver stärkas. Nån ljusning i mörkret i alla fall.

Annons

Så vi kollar på babblarna, och leker med briotåg och sorterar lite strumpor och böcker och pular på.  Riktigt trist startvecka för vår Aupair. Fy alltså. Världens vidrigaste väder. Spyende värdfamilj och allmän sjukstuga. Mörker, regn, geggamoja. Jag försöker tända ljus och berätta om snö och lova att somrarna här minsann är underbara. Så ljuvligt att ha henne här. Att ha en extra vuxen i huset och slippa släpa med liten sjukling upp till stallet när jag ska fodra hästarna. Slippa brottas om overallen när jag måste ut på kvällspromenad med hunden.  Höra henne prata engelska med barnen. Sån jäkla smart grej det här med aupairer.

Tänkte ge er några tips om vad man kan hitta på i vab-landet.

1. Läsa. Ungen är sjuk och vill kolla på babblarna. Låt hen. Då kan man nämligen passa på att läsa. Lästid är guldtid. Har rensat bokhyllan och tänkte tipsa er om tre helt fantastiska böcker. Läsning som förändrats mitt liv. Inte nya på något sätt, men livsavgörande. Verkligen några av mina största läsupplevelser:

Annons

2. Scrolla instagram. Och gå utanför boxen. Alltså leta efter nytt. Jag vet att det är alarmerande att vi nyttjar skärmar så j-a mycket och att det är som ett gift och yadayada, men nä håller inte med. På instagram finns allt jag behöver. Mode, inredning, texter, livsöden men framförallt det oväntade. Saker jag inte visste att jag älskar. Kroppar och människor jag inte får se i de glossiga magasinen. Människor som lever annorlunda liv. Kreativitet och passion. Besatthet av bergsklättring, stickning, antropologi, förlossningsskador, amerikanska lapptäcke. Ja, men ni vet, allt det där man som sagt inte visste att man älskade.

3. Sortera garderoben. Man har läst och scrollat och vill gå vidare in i nåt praktiskt och känna sig nyttig. Man gör en Marie Kondorensning av kläderna. Säger bye bye och tack till trasorna man tröttnat på. Och så säljer man dem i gruppen Labels We Love på Facebook eller i nån annan superbra facebookgrupp där kläder byter ägare och gör oss lyckliga. Kommer aldrig mer behöva köpa ett nytt klädesplagg. Labels We Love for life alltså!

4. Lyssna på podd samtidigt. Della Q såklart och Haveristerna, Alex och Sigge och min och Ann Söderlunds podd ”INTE DIN MORSA” som kom med sprojlans nytt avsnitt i dag! In och lyssna ni också. Och kom med feedback, recensioner, önska ämnen!!! Jaaaaa!!!! Vilka är era favoritpoddar?

Annons

5. Planera dina sådder! Dags för paprika och chili nu raringar. Har köpt fröer. Och läst Sara Bäckmos blogg slaviskt. Hon är min guru denna trädgårdssäsong.

 

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar