Sanna Lundell
Annons

Att hålla Agnes Wold i handen

God morgon kompisar.

Har ni kunnat sova? Känner ni er omskakade, oroliga? Hur påverkas ni av Corona?

Vill tipsa er alla om Agnes Wold.

Högaktar den kvinnan.

Ingen är så rakryggat, benhårt, välgrundat säker på sin sak som hon. Tur att vi har henne att luta oss mot när den här dystopin utspelar sig just nu. Då har vi landsmodern aka professor i klinisk bakteriologi aka supercoola Wold med vetenskapen som supervapen. Hon går inte på känslor. Försöker inte skrämmas för att vinna poänger, eller lugna bara för sakens skull. Hon kommer med fakta, med vetenskaplig klarsynthet.

Annons

Snacka om att hon jobbar på högfart nu. Gör sitt jobb. Och hela samhället en jättetjänst.

Annons

Följ henne på twitter där hon är väldigt flitig och aktiv.

Och läs här

och här uttalar hon sig klokt om den nya fasen av smittspridningen.

Vill ni höra henne prata om annat så kan ni lyssna på när vi intervjuade henne i Fyllepodden för massa år sedan.

Dela på:

6 kommentarer till “Att hålla Agnes Wold i handen”

 1. Sandra skriver: 18 mars, 2020

  Jag börjar oroa mig över att jag inte är orolig. Känner mig HELT lugn sånär på en liten oro över att gymmet kommer att stänga, vilket är en petitess i sammanhanget. Magsjuka härjar på mellanbarnets förskola och jag är nog nästan mer orolig över det än corona. Det ger mig katastroftankar ”borde jag vara lika rädd som andra, jinxar jag nu?” Oh, the irony! Men sen kom jag på att jag inte drabbas lika mycket som vissa andra av förändringarna. Jag är föräldraledig så inget jobb/plugg att oroa mig för. Min man kan jobba hemifrån. Har sammanlagt fyra barn och vi brukar vara hemma mycket. Vi är alltså inte en familj som flänger omkring mycket (blir stressad av det) utan älskar att skrota hemma. Jag har ingen i riskgrupp i min närhet. Så, priviligerad alltså. Men ej arrogant! Följer alla råd och rekommendationer. En liten del av mig (flåt flåt flåt) tycker att det ska bli mysigt att ha alla hemma. Men jag KAN få äta upp det senare. Tycker iaf att regeringen har hanterat detta jättebra hittills.


 2. Anders Widman skriver: 18 mars, 2020

  Agnes är även gäst i senaste utgåvan av Mannheimer & SKäringers podcast. Förutom att hon är kunnig så är hon rätt så ball att lyssna på.


 3. Ida skriver: 18 mars, 2020

  Hon uttalar sig dock märkligt ang barnuppfostran, nästan avskyvärt! Samt kostvanor under graviditet.


 4. Ida skriver: 18 mars, 2020

  Hon uttrycker sig dock märkligt ang barnuppfostran, nästan avskyvärt! Samt hennes kostråd till gravida kvinnor är jävligt konstiga!


 5. Caroline skriver: 18 mars, 2020

  Högaktar henne INTE när det kommer till åsikter om amning.


 6. Ann skriver: 20 mars, 2020

  Känner ingen panik eller rädsla. Men oerhört less. Kanske hade känt oro om jag bodde närmare Sthlm eller inte. Det är en influensa och får man den så får man några dagar hemma. Visst äldre och riskgrupper ska kanske hålla sig hemma men dom ska ju akta sig för vanlig influensa också.

  Tvätta händerna men glöm inte att leva.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar