Sanna Lundell
Annons

Fredag

Alltid mosig halva fredagen. Kvällsjobbar ju med Karlavagnen på torsdagar och kommer inte i säng förrän 02.oo de nätterna. Så man är lite som en amöba på fredagarna.

Andra veckan med Corona-tema på mina Karlavagnssändningar. I går kväll pratade vi om hur man kan göra sitt liv i ”karantän” mysigt, meningsfullt och bra. Många hoppingivande, sansade röster ute i landet. Så glad över Karlavagnen. Att få prata med så många kloka, fina, knasiga, roliga människor. Många äldre, med klar och grundad syn på livet. Känner mig nästan alltid tryggad och upplyft efter mina sändningar.

Annons

Mitt eget liv påverkas faktiskt inte så himla mycket. Jag bor ju mestadels på vår gård. Jag jobbar deltid i stallet där jag i stort sett bara träffar hästarna. Sen jobbar jag ju nästan alltid hemifrån och har gjort sen år och dar. Jag skriver texter, jag bloggar, jag fotar. Sen poddar jag, sänder radio och föreläser, det är de enda jobben som kräver möten med folk. Nu är alla mina föreläsningar inställda.

Annons

Så mina bästa tips på hemmajobbande:

  • Gör ett schema. Utan schema, ingen ram, ingen ram och du fladdrar garanterat iväg och får inget (eller helt sjuka grejer) gjort. Om jag inte gör ett schema/lista på min kommande arbetsdag så kommer jag tillbringa halva dagen i stallet, vik tre ton tvätt, börja baka nåt gott, rensa skafferiet, maniskt para ihop strumpor, maniskt sortera leksaker och annat onödigt som ändå känns duktigt. Aldrig så rent och fint och städat hemma som när jag inte skriver arbetsscheman.
  • Lägg bort mobilen. På datorn jobbar jag. På mobilen scrollar jag. Och scrollar gör jag bara före och efter arbetstid. Och på lunchen.
  • Lägg in en lunch med promenad. Jag har hund, så det är ju ett tvingande element helt klart. Men ta en promenad i iallafall.
  • Lär dig hur din hjärna funkar. Jag skriver tillexempel allra bäst före lunch, så då lägger jag in mina skrivpass. Efter lunch har jag telefonmöten, svarar på mail och gör research. Det funkar bäst för mig.
  •  Gör skillnad på jobb och fritid. Det kan ju kännas lockande att jobba när andra sover eller chilla när andra jobbar, men efter många år i frilanslivet så kan jag garantera att du mår bäst av att jobba kontorstider, i synnerhet när du har barn. Så osoft att ligga med ofärdigt jobb efter nattning och bara känna att du håller på att somna ifrån allt. Absolut ingen tjänar på att du småjobbar hela tiden. Sluta med det.
  • Ha deadlines, jag kan inte jobba utan piska och tvång. Jo, sån för jag:-)
  • Ha kollegor. Andra i samma bransch som du bollar med, har skype-möten med, inspireras av, tar hjälp från. Utan andra är du inget hur jävla mycket frilans du än är.

Puss puss och ha nu en riktigt underbar helg alla fina!

Annons

Yes, en bastuhink kan användas till mycket! Två påsar chips ryms däri till exempel:-)

Dela på:

Annons

Laddar