Sanna Lundell
Annons

Ilsken

Inne i stan blommade körsbärsträden redan och vårens första dag kom🌸

En del av krisen enligt Johan Cullberg, allas vår psykiatriker och krisproffs. Reaktionsfasen. Man lackar ur, man hatar Coronaskiten som fuckar upp ens liv. Man blir sur på alla korkade alarmister och galen på de som inte tar viruset på allvar alls. Sån har min dag varit. Sur och stingslig och mörk.

Annons

I morse vaknade jag dessutom med feber. Den tredje i familjen som rasar ner i influensaträsket. Och det gör mig lätt skakad faktiskt. Med tanke på att vi verkligen tillämpar social distansering, tvättar händerna så att de är torra som fnöske och handlar allt på Mathem. Trots alla dessa åtgärder är tre av oss helt däckade och två hostar nästan livet ur sig.

Annons

Det är pojkarna som åker kommunalt till skolan och vistas i skolmiljö som kan ha burit med sig virus hem. Influensaviruset är vidrigt smart. Smittar som mest innan symtomen bryter ut. Därför är det så lätt att bli smittad av just det. Corona är i allafall schysst på den punkten, smittar bara när symptomen brutit ut.

Nu ska vi försöka laga en chili con carne och lägga oss tidigt och hoppas att vi vaknar friskare i morgon.

Trevlig helg!

Annons
Dela på:

3 kommentarer till “Ilsken”

 1. Elisabeth Råberg skriver: 27 mars, 2020

  Men….varför skriver du ”influensa” det låter ju snarare som Corona?


 2. Ann skriver: 28 mars, 2020

  Sanna Lundell – håller med dig i allt du skriver frånsett påståendet om Coronas smittsamhet. Flera utländska studier visar att viruset smittar INNAN symtom. Det har också framförts i Tv4 av svensk, kvinnlig, forskare som tyvärr inte setts uttala sig sedan dess.


 3. Anette skriver: 29 mars, 2020

  Desværre Sanna – mig bekendt forholder det sig (næsten) omvendt. Influenza smitter primært, når symptomerne er i fuldt flor, mens Coronaen i den grad smitter, inden symptomerne viser sig – og i øvrigt også et stykke tid efter, at man tilsyneladende er blevet rask igen.
  Rigtig god og hurtig bedring til jer!


Annons

Laddar